We willen natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer we dit niet doen dan verliezen we tijd en geld. Wij zijn van mening dat efficiënt werken begint met een werkplaats dat voldoet aan een aantal eisen. In deze blog lees je welke eisen dat zijn.

Locatie

De locatie van je kantoor is een cruciale en onderschatte factor. De plek waar je werkt heeft onbewust invloed op jou en dus ook op de manier hoe je werkt. De grote stad biedt veel werkgelegenheid, maar soms is het prettig om net even buiten de drukte te zitten. Als jouw doelgroep zich bijvoorbeeld bevindt rondom Leiden, kies dan voor de rust van een bedrijfsruimte in Leiderdorp.

 

Inrichting

Wanneer je eenmaal een mooie locatie voor je kantoor hebt gevonden is het nu zaak om je kantoor in te richten. Hierbij is de plek waar je jouw bureau neerzet erg belangrijk. De plek van het bureau bepaalt de rest van de inrichting en de mogelijkheden van de kantoorruimte. Wij raden aan om de plek van het bureau te plaatsen in de buurt van een raam. Hierdoor krijg je meer daglicht binnen en dat zorgt voor meer energie en concentratie. Hierdoor werk je uiteindelijk harder en prettiger.

Verlichting

Niet alleen natuurlijk daglicht is belangrijk voor een functioneel kantoor. In Nederland hebben we heel wat donkere dagen. Het is dus belangrijk om goede verlichting in je kantoor te hebben. Hierbij is het belangrijk om niet te kiezen voor mooie sfeerverlichting. We begrijpen dat dit een mooi beeld geeft aan je kantoor maar dit is alles behalve functioneel. Kies daarom voor witte verlichting, dit voelt het meest aan als daglicht. 

Meubilair

Bij het kiezen van meubilair voor je kantoor zijn er tal van mogelijkheden. Hoe minimalistischer je het houdt hoe ruimer de kamer oogt. Een minimalistisch kantoor zorgt voor meer rust in je hoofd. Wanneer je kiest voor grote meubels oogt de ruimte kleiner. 

Ga voor een mooie hoge kast. Dit zorgt ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt. Dit oogt netter en zorgt ervoor dat wanneer er klanten komen zij niet terechtkomen in een kantoor vol met werkmappen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor smalle kastjes, kies hierbij voor kastjes die dicht kunnen. Dit geeft een opgeruimd uiterlijk aan je kantoor. 

Wij raden je dus aan om voor een zo minimalistisch mogelijk kantoor te gaan. Dit geeft rust in je hoofd en daardoor werk je meer gefocust. Zorg voor voldoende daglicht en wanneer dit niet mogelijk of niet voldoende mogelijk is voor witte plafond verlichting. Wij wensen je veel succes met het inrichten van je kantoor.