Voor een startende ondernemer zijn de eisen voor een geschikte kantoorruimte over het algemeen anders dan van bedrijven die al een tijdje meegaan. We snappen natuurlijk dat er ook een verschil zit voor startende ondernemers die in hun eentje het bedrijf starten en ondernemers die direct met personeel een bedrijf opbouwen. In dit artikel bespreken we dingen die “alleenstaande” starters moeten overwegen voordat ze op zoek gaan naar een kantoorruimte. Deze factoren zullen je helpen bij het vinden en inrichten van een kantoorruimte.

Flexibele contracten

Als startup heb je een onzekere toekomst voor de boeg. Daarom kun je het beste een kantoor huren met een flexibel huurcontract. Met een flexibel huurcontract geef je jezelf als het ware wat meer ademruimte. Door de flexibiliteit kun je snel schakelen. Gaat het niet goed met de cijfers? Dan kun je sneller het besluit nemen om de huur op te zeggen en om te kijken naar een goedkoper alternatief. Bijvoorbeeld om toch weer thuis te werken. Bovendien hebben veel startende ondernemers niet het kapitaal om direct een kantoorruimte te kopen. Al het spaargeld is in de onderneming gestopt.

De locatie & Bereikbaarheid

Uiteraard zijn de locatie en bereikbaarheid ook belangrijke factoren die overwogen moeten worden. Het moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor zowel jouzelf als voor klanten. Zeker wanneer je verwacht dat klanten naar jou toe komen. Dit scheelt jou namelijk ontzettend veel reistijd. Let erop dat de locatie makkelijk te vinden is en of er een goede verbinding in de buurt is met het openbaar vervoer. Kijk ook naar welke voorzieningen er in de buurt zijn. Bijvoorbeeld een supermarkt waar je tijdens de pauze een broodje kunt halen.

De grootte

Ook de grootte speelt een belangrijke rol in de overweging. Waar wil je het kantoor voor gaan gebruiken? Alleen om te werken? Of moet er ook genoeg ruimte zijn om dingen op te slaan? En verwacht je snel uit te breiden met personeel? Het zijn belangrijke vragen die je in je hoofd moet houden bij het uitzoeken van een geschikte ruimte.

Voorzieningen

Niet alleen het contract, de locatie en de grootte zijn belangrijk. Tegenwoordig zijn kantoorruimtes namelijk niet alleen functioneel, ze kunnen ook worden geleverd met een hele reeks faciliteiten! Bepaal voordat je op zoek gaat naar welke voorzieningen voor jou essentieel zijn. Denk bijvoorbeeld aan pauzeruimtes, vergaderzalen, snel internet et cetera.