Op werk wil je natuurlijk zo effectief mogelijk aan de slag gaan. Hiervoor heb je een goede computer nodig. Het liefst een laptop, want een laptop neem je gemakkelijk mee naar huis, wanneer je thuis gaat werken. Daarom bespreken we in deze blog de beste zakelijke laptops. 

Windows laptop

Een HP laptop is een ontzettend goede laptop voor zakelijk gebruik. Vooral de HP Elitebook. De 8e generatie EliteBook is HP’s meest populaire zakelijke laptop binnen het midden- en kleinbedrijf. De HP EliteBook is in een 14 inch en een 15 inch uitvoering beschikbaar. Ook de HP Probook is uiterst geschikt als zakelijke laptop. De HP Probook is tevens geschikt voor fotobewerking. De HP ProBook is een mooie machine met een Intel Core i5 processor en 8GB werkgeheugen. De laptop is voorzien van Windows 10 Pro en een razendsnelle SSD-schijf met een opslagcapaciteit van 256GB. Het formaat van het scherm is 15,6 inch en beschikt over Full HD. 

De Lenovo ThinkBook 15 G2 is een uitstekende Windows 10 Pro laptop. De laptop beschikt over een Intel Core i7 processor en 16GB werkgeheugen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zware programma’s zoals Photoshop te draaien. Verder beschikt de laptop over een aluminium behuizing wat erg sterk is. Hierdoor hoef je niet bij elk stootje bang te zijn voor beschadigingen. 

Apple laptop

Apple maakt ontzettend mooie laptops met een design wat uitblinkt in vergelijking met de rest. Vooral de MacBook Pro is een laptop wat vooral gebruikt wordt door designers en webontwikkelaars. De Macbook Pro beschikt over een opslagcapaciteit van 1TB en slaat daardoor grote bestanden eenvoudig op terwijl je ook nog beschikking hebt over de iCloud. 

Met iCloud bewaar je je belangrijkste gegevens, zoals foto’s, bestanden en reservekopieën  en houd je deze veilig, up-to-date en beschikbaar voor al je apparaten. De iCloud is ingebouwd in elk Apple apparaat en iedereen krijgt om mee te beginnen 5 GB opslagruimte. Macbooks zijn voorzien van het Mac OS besturingssysteem. Wanneer een organisatie uitsluitend met Windows-systemen werkt bestaat er de mogelijkheid dat het Mac Os besturingssysteem als beperking wordt gezien. De Macbook Pro is uitstekend geschikt voor grafische designers en webontwikkelaars die niet vastzitten aan organisaties die Windows-applicaties gebruiken.

Wij raden aan om eerst goed na te gaan welke applicaties de organisatie allemaal gebruikt. Op basis hiervan maak je een keuze tussen Windows en Mac Os. Voor een zakelijke laptop wat je nooit in de steek laat raden we een HP laptop aan.