Je wilt in de woonkamer of op kantoor een andere sfeer creëren door een vloerkleed te plaatsen. Na al die jaren hetzelfde interieur gehad te hebben is het nu tijd voor een verandering in huis. Je wilt niet een al te grote of ingrijpende verandering aanbrengen dus in dat geval is de toevoeging van een vloerkleed perfect! De kleur weet je al, het formaat ook ongeveer echter zijn er zoveel materiaalsoorten dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Hieronder komen een aantal materiaalsoorten met hun voor en nadelen aanbod!

Wol

Een van de meest bekende materialen is voor vloerkleden is wol. Wollen vloerkleden hebben vaak natuurlijke kleurtinten en hebben een zelfreinigend vermogen. Wol staat bekend als brandwerend materiaal echter kan wol in het begin pluisjes verliezen. Al kies je voor een vloerkleed als de autokleed Elfstedentocht hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over welk materiaal je kiest want deze kleden zijn alleen maar beschikbaar in een vast materiaal!

Katoen

Katoenen vloerkleden kom je ook erg vaak tegen. Deze kleden zijn niet alleen maar  gemakkelijk in onderhoud, maar ook licht en luchtig qua stof. Er is vaak een enorme keus aan kleuren en patronen beschikbaar als je kiest voor een katoenen vloerkleed. Wat voor kleur of ontwerp je in je hoofd hebt zal je kunnen vinden in katoenen vloerkleden. Katoenen vloerkleden hebben wel als nadeel dat ze gevoeliger zijn voor loopsporen.

Kokos

Tegenwoordig zijn er zelfs vloerkleden die gemaakt zijn van kokos. Deze vloerkleden hebben als groot voordeel dat de geluiddempend zijn en goed kunnen warmte isoleren. Kokos vloerkleden zijn antistatisch maar helaas niet bestand tegen vocht. Vooral met kinderen in huis die sneller eten en of drinken laten vallen is een kokos vloerkleed misschien niet een al te handige optie. Op kantoor komt dit probleem natuurlijk minder vaak voor dus daar is kokos vloerkleed wel een keus!

Jute

Jute vloerkleden zijn een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Jute vloerkleden zijn ventilerend, duurzaam, oersterk en ook nog een slijtvast. Vele voordelen dus tegenover de nadelen dat jute vloerkleden echter niet bestand zijn tegen veel vocht en niet in vele kleuren beschikbaar zijn. De jute vloerkleden zie je vaak terug in onder andere basic bruintinten dus ze vallen gelukkig wel in de kleuren waar men voor kiest als er gedacht wordt aan vloerkleden.

Synthetisch

Synthetische vloerkleden zijn gemaakt van zoals de naam al verklapte geen natuurlijke materialen. Ze verkleuren in principe heel erg langzaam tot niet, datzelfde geldt ook voor eventuele vervorming van het vloerkleed. Deze vloerkleden zijn vooral een goede optie voor mensen met allergieën.