Als beginnend ondernemer is de kans groot dat je in een klein kantoor begint en hopelijk in de toekomst gaat uitbreiden. Een klein kantoor hoeft geen enkel probleem te zijn. Het is in het begin zelfs een goede manier om een hoop kosten te besparen. Alleen dien je wel slim om te gaan met de ruimte die er beschikbaar is. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het inrichten van een klein kantoor. 

Let op het aantal meubels

Het lastigste van het inrichten van een klein kantoor is dat je een beperkte ruimte dient op te vullen met veel spullen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een een werkplek en een zithoek voor gasten. Echter heb je vaak niet de ruimte om allerlei verschillende zithoeken te maken. In dit geval is het erg handig om bijvoorbeeld een groter bureau te kopen met extra stoelen dat tegelijkertijd dient als ontvangst tafel voor gasten. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte.

Zorg voor genoeg daglicht

Het is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat er natuurlijk licht je kantoor binnenkomt. Een gebrek aan natuurlijk licht zorgt op lange termijn zelfs voor slaapproblemen en stress. De kans is groot dat je wel eens van een winterdepressie hebt gehoord. Dit komt regelmatig voor in de winter en wordt veroorzaakt door te weinig natuurlijk licht op een dag. Het is dus van belang om een of meerdere ramen te hebben op kantoor. 

Maak gebruik van de hoogte

In een klein kantoor is het van belang om de hoogte in te werken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van hoge kasten of planken om spullen op te leggen. Dit zal een hoop ruimte besparen. Het is ook aan te raden om niet voor brede kasten te gaan. Deze kasten nemen namelijk ontzettend veel ruimte in beslag. 

Kies voor glazen muren

Een ander veel gebruikte manier om een klein kantoor in te richten is door het plaatsen van glazen muren. Hierdoor oogt het kantoor een stuk groter en ben je wel instaat om aparte ruimtes te creëren. Vind je het geen fijn idee dat mogelijk iedereen meekijkt naar binnen? Dan is het mogelijk om matte stickers aan te schaffen. Dit plak je simpelweg over de glazen muur heen en niemand zal naar binnen kijken.