De werkvloer is één van de plekken waar het meeste tijd wordt doorgebracht binnen een organisatie. Gedurende dag wordt er hard gewerkt om alle werkzaamheden te verrichten. De kantoorinrichting is allesbepalend voor de sfeer op kantoor. Om de plek zo gezellig mogelijk te maken, geef ik in dit artikel vier inspirerende tips voor jouw kantoorinrichting. 

 

1. Maak gebruik van kleuren

Meestal zie je dat kantoren vrijwel alleen bestaan uit witte muren zonder enige decoratie. Terwijl kleuren en decoratie juist voor meer sfeer zorgen. Een mooi balans van kleuren zal wonderen doen voor jouw kantoorinrichting. Stel bijvoorbeeld kleurenschema op en laat bepaalde elementen overal terugkomen. Bijvoorbeeld een baby blauwe muur met baby blauwe bureaustoelen of een zwarte muur met decoraties en zwarte bureaustoelen. 

 

 

2. Koop kantoorplanten

 

Eén inspirerend kantoor draagt bij aan de productiviteit van de werknemers. Om de productiviteit te verhogen of hoog te houden, is het aan te raden om kantoorplanten te plaatsen. Planten zorgen namelijk voor een goede luchtvochtigheid en zetten CO2 om naar zuurstof. Dit doen ze ook met schadelijke stoffen in de lucht. Planten zorgen dus niet alleen voor meer sfeer, maar ook betere werkomstandigheden. 

 

3. Aparte ruimte voor de pauzes

 

Tijdens de werkuren wil je natuurlijk dat jouw personeel aan het werk is, maar in de pauzes is het fijn om een ruimte te hebben om even tot rust te komen. Het is voor de productiviteit en creativiteit bevorderlijk om in de pauze in een andere omgeving te zijn. Zet bijvoorbeeld een paar stoelen en een tafel neer. Wil je graag even afleiding? Dan raad ik aan om een tafeltennistafel of een voetbaltafel neer te zetten.

 

4. Schilderijen als decoratie

 

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om schilderijen en andere kunstwerken te plaatsen in hun kantoor. Kunst geeft namelijk een goede sfeer en inspireert mogelijk mensen. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald thema dat bij jouw organisatie past. Als autodealer is het bijvoorbeeld aan te raden om kunstwerken van exclusieve auto’s of inspirerende quotes op te hangen.  

Wil je graag meer inspirerende tips? Dan raad ik aan om internet af te speuren naar inspirerende afbeeldingen. Zo is bijvoorbeeld Pinterest een mooie website waar allerlei afbeeldingen op worden gedeeld voor inspiratie. Van kantoorinrichtingen tot aan tuininrichtingen. Het staat allemaal op Pinterest of op andere websites.