Over het algemeen starten werkgevers met een vaste telefoonlijn en kan er intern worden doorgeschakeld naar verschillende toestellen. Echter, wanneer de onderneming groeit en er dus meer werknemers aangenomen worden, is het hebben van een werktelefoon geen overbodige luxe. Het straalt bijvoorbeeld een stukje professionaliteit uit, privé contacten en zakelijke contacten blijven los van elkaar en medewerkers hebben meer vrijheid met een eigen telefoon. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een werktelefoon voor jouw personeel aanschaft? We leggen het je graag uit!

Prijskaartje

Natuurlijk hangt er aan elke telefoon een prijskaartje. Zeker als je in één keer voor iedere werknemer een werktelefoon moet aanschaffen. Gelukkig zijn er genoeg opties waardoor je niet de hoofdprijs voor een telefoon hoeft te betalen. Kies bijvoorbeeld voor een refurbished smartphone. Stel je schaft voor iedere werknemer een iphone 8 refurbished aan met 256GB aan geheugen. Nieuw kost dit toestel ruim 900 euro. Een refurbished variant heb je al vanaf €279,-. Per toestel bespaar je dus ruim 700 euro! Een refurbished wil helemaal niet zeggen dat dit geen goede telefoons zijn. Sterker nog, ze zijn eigenlijk niet eens van nieuw te onderscheiden. Ze worden namelijk volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig, waardoor deze technisch identiek is aan een nieuw toestel!

De eigenschappen van het toestel; geheugen en processor

Uiteraard moet je ook kijken naar belangrijke eigenschappen waar het toestel in ieder geval aan moet voldoen. Bijvoorbeeld hoeveel geheugen deze moet hebben, maar ook of je zwaardere apps kunt installeren zonder dat het toestel direct vastloopt. De processor en het geheugen zijn dus twee belangrijke aspecten die goed moeten zijn. De processor bepaalt namelijk hoe snel het toestel is en het werkgeheugen wordt bepaald of een toestel kan “multitasken” zonder dat deze direct vastloopt. 

De camera

De camera kan ook een belangrijk punt zijn om op te letten. Hoewel niet iedere werknemer veel gebruik zal maken van de camera, is het wel fijn dat wanneer je een keer ergens een foto van moet maken, deze wel scherp is. Let daarom op het aantal megapixels van de camera. Hoe hoger, hoe beter.

Het uiterlijk

Uiteraard is het uiterlijk van het toestel ook belangrijk. Je wilt natuurlijk dat jouw personeel wel professioneel overkomt en dat het toestel niet vol met barsten zit. Bovendien heb je natuurlijk ook nog de keuze in of je een beeldscherm wilt wat volledig touchscreen is, maar je kunt ook kiezen voor een telefoon met toetsenbord. Zo’n klein toetsenbord is bijvoorbeeld makkelijk wanneer je vaak mails moet typen.