Een werkomgeving waarin werknemers zich prettig voelen, is een werkomgeving waar bovengemiddelde prestaties worden geleverd. Volgens diverse onderzoeken zorgt een prettige werkomgeving voor een hogere productiviteit en een betere flexibiliteit. Wat precies een prettige werkplek maakt, wordt zelden concreet besproken. Daarom blijft het ook lastig om een werkplek te creëren, die voldoet aan de eisen van een ‘’prettige’’ en ‘’fijne’’ werkplek. Om je alvast op weg te helpen geven we in deze blog een aantal tips. Lees snel verder! 

Goede meubels 

Bij een goede en gezonde werkplek hoort natuurlijk ook goede kantoormeubels. Als medewerkers niet de juist werkhouding hebben, kan het namelijk zo zijn dat ze op een gegeven moment last krijgen van hun nek, schouders of polsen. Probeer daarom de werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten. Als je hier geen groot budget voor hebt, heb je ook genoeg mogelijkheden om tweedehands kantoormeubelen te kopen. 

Groen 

Je kunt maar niet teveel groen toevoegen aan je werkplek. Planten zorgen niet alleen voor een betere luchtkwaliteit op jouw kantoor, maar hebben ook nog eens een positief effect op alle werknemers. Ze verminderen namelijk stress en maken het kantoor gewoonweg aantrekkelijker om in te werken. 

Opgeruimd staat netjes 

Het is ontzettend belangrijk om te werken in een omgeving dat is opgeruimd. Stap een is het opruimen van de bureaus. Begin met alles wat je niet nodig hebt op te bergen. Leg al deze spullen in dozen en manden zodat je daar niet afgeleid door wordt. Na het opruimen is het belangrijk om je bureau in te delen.

Versier je werkplek 

Uit onderzoek blijkt dat de ideale werkplek huiselijk aanvoelt. Een persoonlijke touch zorgt hierbij voor een vertrouwd en veilig gevoel. Verzamel daarom de mooiste foto’s en plaats deze op het bureau. Of wat dacht je van hilarische kiekjes met collega’s, lieve kaartjes en andere fijne herinneringen op een leuk prikbord aan de muur .

Kies de juiste kleuren 

Kleuren beïnvloeden je emoties en roepen associaties op. Kleuren zijn daardoor van grote invloed op hoe jij je voelt op kantoor. Van welke kleur wordt je nou echt blij? Voeg deze kleur toe aan jouw werkplek. Dit kan subtiel in de vorm van een accessoire, maar je kunt het ook groter aanpakken door een muur in deze kleur te verven. Houd wel rekening met het feit dat de kleuren wel moeten passen bij de identiteit van de organisatie. Welke kleur heeft jouw huisstijl? Laat deze terugkomen in je kantoor voor herkenning bij jou en je bezoekers!