In Nederland zijn er ontzettend veel ondernemers actief. Van oudsher heeft Nederland een sterke handelsgeest. Er komen elke dag nieuwe ondernemers bij die zin hebben in hun ondernemers avontuur. Maar het ondernemen gaat niet altijd even goed. Daarom hebben we in deze blog 4 tips voor de startende ondernemer samengesteld. 

Houd je geldzaken op orde

Ondernemers hebben vrijwel 1 ding gemeen. Ze staan altijd in contact met geld. Het is voor een ondernemer ontzettend belangrijk om zijn of haar geldstromen goed in orde te hebben. Een digitaal huishoudboekje is daarbij een super handig middel. Een digitaal huishoudboekje heeft een directe koppeling met diverse banken. Hierbij worden transacties automatisch gecategoriseerd. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld waar je geld heen gaat en wat er nog te besteden is.

Marktonderzoek

Als ondernemer is het belangrijk om de markt waarin je actief bent goed te begrijpen. Een onderneming heeft pas kans van slagen als er genoeg behoefte is aan de dienst of product wat wordt aangeboden. Daarom is het belangrijk om een gedegen marktonderzoek uit te voeren. Probeer er eerst achter te komen wie precies je doelgroep is en hoe je ze het beste kunt bereiken. Zet vervolgens een enquête op of houdt diepte interviews. Wanneer je dit goed uitgevoerd hebt is het taak om de data om te zetten in bruikbare informatie. Met de informatie kijk je waar er kansen liggen voor jouw onderneming.

Marketing

Marketing is ontzettend belangrijk voor vrijwel alle ondernemingen. Onderzoek heeft aangetoond dat 59% van de customer journeys online begint. Het is daarom belangrijk om online goed vindbaar te zijn ongeacht je online of offline actief bent. Het aanmaken van een website en social mediakanalen is tegenwoordig niet meer voldoende om je doelgroep naar je toe te trekken. Doe een zoekwoordenonderzoek voor je website om achter de belangrijkste zoekwoorden te komen. Gebruik vervolgens de belangrijkste zoekwoorden voor de content op je website en verwerk ze ook in je, page title, H1 en H2 titels. De belangrijkste zoekwoorden zijn ook in te zetten voor Google advertenties. 

Optimaliseren van je onderneming

Zie je onderneming als een baby. In het begin heeft het genoeg zorg en aandacht nodig. Wanneer je goed blijft testen, meten, analyseren en plannen wordt je onderneming na loop van tijd volwassen en hoef je er nog weinig aan te doen. Het is hierbij belangrijk om goed gebruik te maken van cijfers en analyses. Vooral Google Analytics is hier een goed middel voor. Stel duidelijke doelen en conversies op en maak dit vervolgens ook meetbaar. Zo zie je welke campagnes goed werken en welke pagina’s van je website het meest converterend zijn. Verder is het belangrijk om zoveel mogelijk te blijven testen en vergelijken met A/B testen. 

Dit waren onze 4 tips voor de startende ondernemer. Doe je er voordeel mee en we wensen je veel succes met ondernemen.