Gemotiveerd personeel werken productiever en zijn loyaler aan je bedrijf. Om personeel gemotiveerd te houden zijn de volgende drie factoren van belang: tijd, geld en kennis. Bedrijven waar tevreden personeel loopt, hebben minder last van ziekteverzuim en hebben betere teamspelers aan boord. Hoe je daarvoor zorgt? Met deze manieren hou jij je personeel gemotiveerd.

Iedereen is anders

Ieder personeelslid heeft een andere gedachtegang. Ook heeft elke werkplek zijn eigen dynamiek. Het is dan ook niet vreemd dat je als ondernemer niet weet wat bij iedereen speelt. Daarom is het belangrijk dat je iedereen gelijk behandeld.

Biedt hulpmiddelen en richting

Werk jij volgens strikte richtlijnen en een vast proces? Het is vaak effectiever om medewerkers een richting en hulpmiddelen te geven waarmee ze het gezamenlijke bedrijfsdoel mee kunnen bereiken. Bijvoorbeeld tijdens het binnenhalen van nieuwe klanten. Geef werknemers ruimte om naar eigen inzicht en binnen de afgesproken marges een korting te bieden om de klant binnen te halen. Dit zorgt voor meer succes en een tevreden werknemer en niet te vergeten een tevreden klant.

Complimenten

Hoe vaak zeg jij dankjewel! Voor de inzet van een medewerker. Het kost je niets om je medewerkers eens te bedanken voor bijvoorbeeld de topmaand die jullie gedraaid hebben. Bedank je medewerkers ook als zij iets extra’s hebben gedaan. Dit mag een mondeling dankjewel zijn, maar kan ook in de vorm van een kaartje, dankbare e-mail. Bedenk wel vooraf wel even of je iemand apart neemt of publiekelijk bedankt. Sommige mensen zitten namelijk niet te wachten op een schouderklopje waar iedereen bij is. Echter laat je wel zien met een publiekelijk bedankje dat extra inzet wordt gewaardeerd. 

Samen leren, samen sterk

De meeste mensen willen zichzelf ontwikkelen, zichzelf ontdekken en verbeteren. Dit kan zijn in hun werk, privé of het leven algemeen. Biedt als ondernemer je personeel de kans om zich binnen hun functie door middel van een cursus te ontwikkelen. Dit heeft als gevolg dat de medewerker zich gewaardeerd voelt, aangezien je in hen investeert. Dit kan ervoor zorgen dat het personeel loyaler wordt en bijkomend voordeel je blijft up-to-date met de huidige ontwikkelingen.

Bonusregeling

Hebben jullie een topjaar gedraaid? Beloon je medewerkers met behalen van de gemeenschappelijk doelen. Dit kan in de vorm van een 13e maand of in de vorm van extra vakantiedagen. Op deze manier voelen de medewerkers zich beloond voor het harde werk en zullen zij er alles aan doen om net zo jaar te draaien als de afgelopen keer.