Wanneer je net een eigen onderneming bent gestart zonder personeel, wil je natuurlijk het liefst een eigen bedrijfspand. Misschien heb je dit wel nodig om voorraad te beheren of om klanten te ontvangen. Of is thuiswerken toch iets meer voor jou? In deze blog bespreken we de mogelijkheden.

Locatie van de bedrijfsruimte

Wanneer je klanten moet ontvangen in je bedrijfsruimte is het belangrijk dat je op een centraal gelegen locatie zit. In een grote stad zoals Amsterdam is er weinig parkeerplek en het is moeilijk toegankelijk voor auto’s. Woon je in een klein dorp zoals Boskoop? Dan wil je een bedrijfsruimte huren in Boskoop. In een klein dorp zoals Boskoop is het huren van een bedrijfsruimte vaak veel goedkoper dan in een stad als Amsterdam. 

Liever thuiswerken?

Wanneer je geen klanten hoeft te ontvangen en geen voorraad hoeft te houden bestaat er de optie om thuis te werken. Richt thuis een werkkamer in waar je ontspannen en gefocust te werk gaat. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Een thuiswerkplek moet net zo fijn werken als een werkplek op kantoor. 

Bedrijfsverzamelgebouw

In een bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven. Doordat er meerdere bedrijven onder in één dak zitten is het een betaalbare manier om een bedrijfsruimte te beheren. Een bedrijfsverzamelgebouw biedt meestal de mogelijkheid om uit te breiden of om in te krimpen. Dit is ideaal voor ondernemers die net zijn gestart. Bedrijfsverzamelgebouwen hanteren in de meeste gevallen flexibiliteit in de huurtermijn. Om kosten te besparen deel je bepaalde faciliteiten met andere ondernemers. Dit zorgt vaak voor extra netwerkmogelijkheden met andere ondernemers. 

Flexplek

Een flexplek is een ruimte waarbij je een vaste plek hebt om te werken. Flexplekken zijn meestal per uur, dagdeel of dag te huur. In de meeste gevallen werken flexplekken met abonnementen. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd zeker is of er wel genoeg plek beschikbaar is. Maar het voordeel van een flexplek is dat je nergens aan verbonden bent. Jij bepaalt wanneer en waar je werkt. Met elke keer nieuwe gezichten zorgt dit voor dynamiek op de werkvloer. Een flexplek is geschikt voor ondernemers die goedkoop en flexibel een plek willen huren om te werken. 

Bekijk dus goed waar je een bedrijfsruimte wil huren. Wil je echt een pand dat helemaal voor jezelf is of maakt jou dat niet uit? Ga dan voor een bedrijfsverzamelgebouw. Wanneer je de optie hebt om thuis te werken dan raden we dat natuurlijk aan. Wanneer je het thuis zat bent bestaat er altijd nog de mogelijkheid om een flexplek te huren.