Bij verhuizen komt natuurlijk het een en ander kijken. Dit is al helemaal het geval als het gaat om een bedrijfsverhuizing. Er kunnen dan ook veel dingen misgaan. Dit kan veel stress opleveren. Daarom vind je hier een aantal praktische tips om je te helpen bij een bedrijfsverhuizing.

Bepaal het budget 

Misschien wel het belangrijkste om te doen voor dat je daadwerkelijk begint met de (voorbereiding van de) verhuizing is het stellen van een budget. Zo weet je precies waar je aan toe bent. bij een verhuizing is duidelijkheid de key. Zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan.

Zorg voor een specialist 

Als je eenmaal een nieuwe locatie hebt gevonden voor het bedrijf en ook het budget hebt bepaald, is het zaak om de bedrijfsverhuizing uit handen te geven aan een organisatie met veel ervaring. Zeker als het gaat om een groot bedrijf. Dit levert al een stuk minder stress op, omdat de kans veel groter is dat alles goed verloopt dan wanneer je dit zelf zou moeten regelen en uitvoeren. Daarbij bespaard het ook nog eens erg veel tijd, wat weer in andere zaken gestoken kan worden. 

Hoe kies je een specialist? 

Prijzen van het verhuizen van een bedrijf kunnen per verhuisbedrijf erg uiteen lopen. Zorg er dus voor dat je van meerdere organisaties offertes aanvraagt, zodat je zo goedkoop mogelijk de bedrijfsverhuizing uit kunt laten voeren. Buiten de prijs zijn er ook nog andere elementen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een geschikt verhuisbedrijf. Niet alle verhuisbedrijven zijn namelijk geschikt voor het uit laten voeren van een bedrijfsverhuizing. Een verhuizer die gespecialiseerd is in bedrijfs/project verhuizingen kun je herkennen aan het keurmerk EPV (erkende project verhuizers). Het beste is dus om te kiezen voor een verhuisbedrijf met dit keurmerk. Je kunt ook voor een verhuizer kiezen zonder dit keurmerk. Zorg er dan wel voor dat dit een ervaren, professionele, erkende verhuizer is. Houdt ook rekening met de reviews die andere mensen hebben gegeven over de verhuizer die je op het oog hebt.