Eindelijk is het weer zover, het personeelsfeest waar iedereen naar uitgekeken heeft. Een avond vol gezelligheid, muziek, drankjes en hapjes en dat in uw eigen bedrijfshal. Of misschien geeft u dit jaar het personeelsfeest wel ergens op een mooie locatie. Hoe dan ook mogen lekkere gerechten niet ontbreken, want van al dat dansen krijgt uw personeel ook trek. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een catering tijdens een personeelsfeest? Lees dan snel verder. 

Warme gerechten

Voor een avond vol gezelligheid en drankjes is het belangrijk dat er een goede bodem gelegd wordt. Daar horen natuurlijk warme gerechten bij. Hierbij kunt u denken aan een stamppottenbuffet, pasta buffet of misschien wel een lekkere barbecue in combinatie met wat salades. Bij de warme gerechten is het wel van belang dat deze goed warm blijven. U kunt de gerechten warm houden in een chafing dish. Dit is een speciale warmhoudbak waarin u uw gerechten kunt warm houden tot wel 80 graden. Hierbij kunt u kiezen voor een chafing dish die werkt op brandpasta, of een elektrische chafing dish. Bij de elektrische variant is het iets makkelijker om de temperatuur te regelen, bij brandpasta is het belangrijk dat het vuur constant aan blijft staan.

Koude gerechten

Als voorgerecht is het ook erg lekker om een aantal koude gerechten serveren. Denk hierbij aan koude pasta salades, stokbroodjes met smeersels, een lekkere griekse salade of een andere salade. Een druivensalade is bijvoorbeeld ook erg lekker en makkelijk klaar te maken. Hiervoor heb je druiven, veldsla, kipfilet, vissaus en pepita mix nodig. De kipfilet moet even opgebakken worden, de pepita mix bak je ook heel lichtjes op. Gooi de notenmix vervolgens bij de kipfilet en voeg daar de vissaus bij. Laat het geheel afkoelen en voeg tot slot de druiven en veldsla aan het geheel toe. 

Allergieën?

Houd ook rekening met eventuele allergieën en zorg voor voldoende vegetarische gerechten. Dit zal zeker gewaardeerd worden bij uw personeel. U kunt van tevoren een mail sturen naar uw personeel met de vraag of mensen allergieën hebben en hoeveel vegetariërs er aanwezig zullen zijn. Zo kunt u voor hen voldoende alternatieven serveren.    

Zelf maken of iemand inhuren?

Belangrijk is het ook om na te denken of u het buffet zelf gaat klaarmaken of dat u hier een cateraar voor inhuurt. Zo hebben wij onlangs een personeelsfeest meegemaakt waarbij er een barbecue meister is ingehuurd. Dit was echt ontzettend leuk en lekker! Gaat u het personeelsfeest op een speciale locatie geven? Dan kunt u ook vragen wat de mogelijkheden zijn om via de locatie een catering te verzorgen.  

Succes

Wij wensen u veel succes bij het organiseren van uw personeelsfeest en hopen dat u wat gehad heeft aan onze tips. Heeft u nog andere tips? Laat het ons dan vooral weten.