Bijna alle grotere bedrijven hebben hier dagelijks mee te maken: het wagenpark. Je wilt immers dat je werknemers representatief vervoer hebben voor klantafspraken. Daar waar het vroeger altijd nog met de hand werd geregeld, is dat tegenwoordig helemaal anders. Tegenwoordig is hier allerlei vlootbeheer software voor ontwikkeld die het leven een stuk makkelijker maken en je toestaan het wagenpark effici├źnter te managen. Wij leggen je uit waarom dit onmisbaar is voor ieder bedrijf met een wagenvloot.

1. Altijd inzicht in de locaties

Het allergrootste voordeel van fleet management software is dat je altijd realtime kunt zien waar de auto’s en/of busjes zich bevinden. Mocht er eens een auto gestolen worden, kun je daarmee altijd de locatie van het gestolen voertuig achterhalen. Wel zo handig om te vermelden als je aangifte gaat doen bij de politie. Bovendien kun je ook een oogje in het zeil houden of je werknemers de voertuigen niet voor eigen gebruik gebruiken. Uiteraard is het niet bedoeld als spionage software, maar zo zou je het wel kunnen gebruiken als je iemand verdenkt van dit soort praktijken.

2. Nooit meer te laat voor onderhoud

Met de meeste fleet management software kun je toegang krijgen tot een overzichtelijk dashboard waarin per voertuig alle data beschikbaar is. Je krijgt vaak ook automatische notificaties per auto wanneer er onderhoud nodig is. Dit wordt niet alleen gebaseerd op historische data van de laatste onderhoudsbeurt, maar ook op het aantal kilometers dat het voertuig in de afgelopen periode heeft gereden. Zo ben je altijd op tijd met het onderhoud en voorkom je dat er grotere defecten ontstaan, waardoor de kosten onder aan de streep altijd lager zullen zijn.

3. Inzicht in de kosten

Daarnaast krijg je in een dashboard ook nog eens inzicht in de totale kosten. Van de kosten voor het tanken, tot de kosten voor het onderhoud. Het is dus niet meer nodig om hele onderhoudsdocumenten terug te lezen om te zien wat de kosten van een voertuig zijn. Dit scheelt een hoop tijd voor de boekhouders!