Als je je kantoor gaat inrichten kost dit je een investering in tijd en geld. Je wilt dus dat die investering snel terug verdiend wordt. Effectiviteit en efficiëntie is daarom belangrijk. Je kan je geld maar één keer uitgeven, dus dat moet optimaal gebeuren. Daarom behandelen we een paar handige tips waar je op kunt letten.

Multifunctionaliteit 

Als je dingen voor je kantoor koopt, kies dan voor dingen die je multifunctioneel kunt gebruiken. Een laptop is vaak een grote investering. Maar als jij zelf ook nog op zoek bent naar een gaming laptop, kun je die twee aspecten combineren. Je schaft een gaming laptop aan die aan al je gaming eisen voldoet, maar waar je ook mee kunt werken. Zulke laptops zijn namelijk meestal meer high end laptops met goede onderdelen. Ook prima om mee te werken dus. Als je al je documentatie gewoon in de cloud bewaart, zijn al je gegevens altijd veilig en bereikbaar. Maar niet stiekem gamen onder werktijd, he?

Duurzaamheid

Duurzaamheid is altijd een goed topic. Goed voor het milieu en inzetbaar voor de marketing. Maar duurzaam kan ook betekenen dat een product lang meegaat. Je zou kunnen kiezen voor een product die precies is afgestemd op je huidige werkruimte en situatie. Maar beter is nog om een meer universele oplossingen te kiezen. Ga je uitbreiden of verhuizen, dan blijft de functionaliteit van dat product gewoon voortbestaan. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een laminaatvloer die je ook in een nieuwe ruimte zou kunnen leggen
  • Een vergadertafel die niet te groot is, zodat hij in andere ruimtes ook tot z’n recht komt
  • Een interactief whiteboard die op een verrijdbaar onderstel staat

Als je niet weet hoelang je gebruik gaat maken van een specifieke ruimte. Probeer dan vooral te investeren in dingen die niet vastzitten aan het pand. Die neem je namelijk bij de volgende verhuizing zo weer mee. Een ondernemer verhuist nu eenmaal vaker dan een particulier, omdat het vaak huurpanden zijn en je de groei en benodigde werkruimte niet kunt voorspellen.

Koop alleen wat nodig is

Het is verleidelijk om direct volop te investeren in de aankleding. Sfeer en een prettige werkplek is zeker wat waard. Maar als jij bijvoorbeeld al geluidsdempend isolatiemateriaal gaat installeren voordat er geluidsoverlast is zijn dat flinke kostenposten die je niet gebruikt.

Of een laadpaal buiten neerzetten voordat je überhaupt een elektrische auto gekocht hebt. Natuurlijk mag je vooruit denken, maar het moet wel urgent zijn en geen onnodige kosten met zich meebrengen.