Zolang thuiswerken nog de norm is vanuit de premier, blijven we massaal thuiswerken. Veel mensen genieten van thuiswerken en hier en daar zal je vast hebben gehoord dat werken vanuit huis het nieuwe normaal wordt. Of dat zo is, dat zien we in de toekomst. Maar tot die tijd doet Nederland massaal aan thuiswerken. Dus wij zetten de feitjes over thuiswerken even op een rij om aan te tonen wat werken vanuit huis met ons doet.

Tevreden personeel

Thuiswerken heeft een positief effect op het personeel en zou zorgen voor een hogere tevredenheidsscore onder de werknemers. Dit zorgt uiteindelijk voor een positief werkgeversimago. Ondanks dat werken vanuit huis nodig is in de huidige tijd. Geeft het vertrouwen en een soort van flexibiliteit aan werknemers. Wil jij jezelf als werkgever onderscheiden ten opzichte van de rest, probeer deze lijn dan door te zetten. Wanneer het thuiswerken niet meer noodzakelijk is.

Efficiënter omgaan met tijd

Werken vanuit huis is een groot voordeel voor mensen die normaal gesproken veel tijd kwijt zijn aan reizen op een werkdag. Je werk is immers aan je bureau of keukentafel. Thuiswerken zorgt ervoor dat de reisduur herleid wordt naar een absoluut minimum. Het werken vanuit huis zorgt voor voordelen zowel werknemer als werkgever. Denk aan de te uitgebreide praatjes aan het koffieapparaat, of de zakelijke meetings die dreigen uit te lopen. Hierdoor kun jij je tijd efficiënt inzetten. Natuurlijk is het wel belangrijk dat er ruimte blijft bestaan voor de kleine praatjes op werk. Dit heeft weer invloed op het humeur van de werknemer. 

Het thuiswerken zorgt voor een betere privé/werk balans als er gekeken wordt naar tijdsplanning. De verminderde reisduur maakt het dat er meer tijd vrijkomt voor andere dingen zoals je kinderen.

Thuiswerken zorgt voor minder kosten

Thuiswerken heeft naast het voordeel dat er geen reistijd meer is voor de werknemer, een voordeel voor de werkgever. De werkgever kan profiteren op financieel vlak. Allerlei kosten vallen immers weg. Door het thuiswerken valt een deel van het te vergoeden woon-werk verkeer weg. Verder wordt er minder water verbruikt op kantoor. 

Minder ziekteverzuim door thuiswerk

Nog een belangrijk bijkomend voordeel van thuiswerken is dat het ziekteverzuim verminderd. Mensen komen vanuit huis minder in contact met andere mensen, waardoor de kans op besmetting wordt verkleint. Werken vanuit huis geeft mensen ook meer de kans om meer rustmomenten te pakken op een dag. Dit is mogelijk omdat zij immers niet meer hoeven te reizen in de spits of een overvolle trein. Deze rustmomenten boosten het immuunsysteem en geven het lichaam de kans om te vechten en te herstellen.