Altijd maar zwoegen onder de tl-lampen geeft niet echt sfeer. Steeds meer werkgevers proberen personeel aan te trekken met pingpongtafels, leuke koffiehoekjes en gezellige borrels. Het gaat dus om de sfeer op kantoor. Natuurlijk wordt dit deels door de bedrijfscultuur gevoed, maar ook de daadwerkelijke aankleding heeft invloed op.

Een huiskamergevoel

Kantoor komt vaak zo kil en koud over. Dat wil je dus voorkomen. Een goed idee is om een paar planten neer te zetten. Heb jij wat meer ruimte, denk dan aan een meer volledige inrichting inclusief koffietafel en bankstel. Een mooi kleed maakt het geheel af. Maar je kan ook out of the box denken en bijvoorbeeld een speelkleed kopen. Lekker speels, geeft wat kleur en ze zijn zelfs van echte steden verkrijgbaar. Leuk dus als jij in Utrecht je bedrijf hebt dat je ook echt een speelkleed van Utrecht hebt.

In ieder geval gaat het er dus om dat je een warme huiselijke sfeer creƫert. Mensen moet zich op hun gemak voelen en ook even lekker op de bank kunnen ploffen als je even achter je computer weg wilt. Er is genoeg onderzoek naar het aantal uren productiviteit op een werkdag. Zeker op kantoor is het lekker om even uit je werk te zijn en achter je bureau of computer weg te gaan. Dan is een gezellige koffiehoek toch prettiger om even plaats te nemen in plaats van een koude kale vloer onder de tl-balk.

Goede koffie

Koffie geeft sfeer dat in die zin een lekker bakkie mensen uitnodigt bij de koffiehoek. Het sociale aspect is hier veel waard. Een koffiezetapparaat met een plantje en twee barkrukken is al gezellig. Het is zo simpel terwijl je niet veel ruimte nodig hebt. Wat is een kantoor zonder goede koffie? Dus eigenlijk is dit een vanzelfsprekendheid.

Spelletje doen?

Uiteindelijk gaat de sfeer om het stukje afleiding om je uit je dagelijkse sleur te halen. Daarnaast telt ook het sociale aspect. Niet voor niets is pingpong, darten of een voetbaltafel bijna standaard in kantoren terug te vinden. We begrijpen dat kosten beheersbaar moeten blijven, ook voor dit soort dingen. Maar een dartbord met enkele pijlen is een relatief kleine investering die direct veel sfeer kan toevoegen. Uiteindelijk vertaalt dit alles zich ook weer in een stijging van de tevredenheid onder werknemers. Een win-win dus!